Ambrosiakaka

Ugn: 175 grader

150 gram smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl pressad apelsinsaft

Glasyr och garnering:
2 dl florsocker
1 ½ - 2 msk pressad apelsinsaft
syltat hackat apelsinskal


1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen under fortsatt kraftig omrörning. Tillsätt rivet apelsinskal.

2. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ner det växelvis med pressad apelsinsaft i smeten. Rör till en jämn smet.

3. Klicka ner smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 - 40 min eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.

4. Rör ut florsockret med apelsinsaft till en jämn glasyr. Bred den över kakan och strö över hackat apelsinskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0