Chokladkex med nougatfyllning

ca 24 st:

100 gram nougat
1 dl cashewnötter och jordnötter, naturella
12 osötade smörgåskex
200 gram mörk choklad

1. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Låt dem svalna. Mixa nötter och nougat i matberedare till en smidig massa. Hacka chokladen och smält hälften av den i mikro, ca 1½ - 2 minuter på full effekt. Tillsätt resten av chokladen och rör den slät.

2. Lägg fyra kex i rad på ett bakplåtspapper. Bred smält choklad över kexen. Lägg på nytt lager kex och bred på nougatblandningen. Lägg på de sista kexen och bred på choklad. Låt allt stelna

3. Skär de tredubbla kexen i sex avlånga bitar med hjälp av en vass sågtandad kniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0