Soppa med bulgur
Soppa med bulgur 4 portioner
2 dl bulgurgryn
1 morot
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 ½ - 2 liter köttbuljong
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
olivolja
salt & peppar
1. Skala löken och moroten och skär i skivor. Skär paprikan i mellanstora bitar och hacka vitlöken. Fräs dem i olivoljan i en rejäl kastrull. Skölj bulgurgrynen och tillsätt dem i soppan.
2. Rör ner parikapulver och tomatpuré. Häll på buljongen.
3. Låt soppan småkoka under lock på svag värme i 30 minuter, eller tills bulgurgrynen och morötterna är mjuka.
4. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong.
Servera med Creme Fraiché och en ostsmörgås.