Soppa med bulgur
Soppa med bulgur 4 portioner
2 dl bulgurgryn
1 morot
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 ½ - 2 liter köttbuljong
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
olivolja
salt & peppar
1. Skala löken och moroten och skär i skivor. Skär paprikan i mellanstora bitar och hacka vitlöken. Fräs dem i olivoljan i en rejäl kastrull. Skölj bulgurgrynen och tillsätt dem i soppan.
2. Rör ner parikapulver och tomatpuré. Häll på buljongen.
3. Låt soppan småkoka under lock på svag värme i 30 minuter, eller tills bulgurgrynen och morötterna är mjuka.
4. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong.
Servera med Creme Fraiché och en ostsmörgås.
NÄMEN
nuuuu så g jag att du hade en till blogg :D Jääj go Ida, Go Ida!
KOooookeeeen
ska DU säga försent! att skaffa billa och marn och lovlo, jag är 28 och kanske kan börja våga "hålla handen" snart...
nej nu ska jag suga på snuttefilten. godnatt.
;o)
vad kul med en sida med recept! vad bra då kan jag få inspiraion på mat i min nu så ide´fattiga hjärna:D
vad kul med en sida med recept! vad bra då kan jag få inspiraion på mat i min nu så ide´fattiga hjärna:D