Baguette

3 st

25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olja
2 tsk salt
1 ägg
15 dl dinkelmjöl

1.
Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och ägg.
2. Arbeta in det mesta av mjölet och låt degen jäsa i 2 timmar.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i tre delar. Forma till avlånga baguetter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20 minuter.
4. Baka mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Bulgursallad med baconhalloumi

2 dl bulgur
300 g wokgrönsaker
1 msk olja
1dl hackad persilja
10 delade cocktailtomater
350 g halloumi
125 g baconskivor


1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Woka grönsakerna. Blanda dem med bulgur, persilja och tomater.
3. Dela halloumin i smala bitar och rulla in dem i bacon. Stek dem i torr stekpanna tills baconet fått färg och osten är varm. Servera tillsammans med salladen.

RSS 2.0