Texmex-soppa
4 portioner:
1 gul lök
2 morötter
3 potatisar
1 vitlöksklyfta
1-2 msk taco-krydda, eller mild chilikrydda
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
1 grön paprika
1 burk vita bönor
1 burk majs
(ev 3 st chorizokorvar)
1. Skala och hacka löken. Skala morötter och potatisar och tärna dem.
2. Fräs lök, potatis och morötter i lite matfett ca 5 min.
3. Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Späd med buljongen och låt allt puttra i ca 10 min.
4. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner paprikan tillsammans med bönor och majs (och eventuellt chorizokorv, skuren i slantar). Låt allt puttra ytterligare ca 5 min.
5. Smaka av och bjud soppan rykande het med en klick Creme Fraiche.
1 gul lök
2 morötter
3 potatisar
1 vitlöksklyfta
1-2 msk taco-krydda, eller mild chilikrydda
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
1 grön paprika
1 burk vita bönor
1 burk majs
(ev 3 st chorizokorvar)
1. Skala och hacka löken. Skala morötter och potatisar och tärna dem.
2. Fräs lök, potatis och morötter i lite matfett ca 5 min.
3. Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Späd med buljongen och låt allt puttra i ca 10 min.
4. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner paprikan tillsammans med bönor och majs (och eventuellt chorizokorv, skuren i slantar). Låt allt puttra ytterligare ca 5 min.
5. Smaka av och bjud soppan rykande het med en klick Creme Fraiche.
Kommentarer
Trackback