Baguette
3 st
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olja
2 tsk salt
1 ägg
15 dl dinkelmjöl
1. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och ägg.
2. Arbeta in det mesta av mjölet och låt degen jäsa i 2 timmar.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i tre delar. Forma till avlånga baguetter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20 minuter.
4. Baka mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olja
2 tsk salt
1 ägg
15 dl dinkelmjöl
1. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och ägg.
2. Arbeta in det mesta av mjölet och låt degen jäsa i 2 timmar.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i tre delar. Forma till avlånga baguetter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20 minuter.
4. Baka mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Postat av: MissJ
nu har jag äntligen tagit mig in hit, kul recept:)
kanske får användning för några, vem vet?:)
Postat av: Jelda
va kul blogg! Ska titta in här när ja vill lära mig laga mat :D
Trackback